Når der sker en familieforøgelse, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Dette gælder også, hvis denne familieforøgelse ”kun” består i, at du får en hund.

Men hvad skal du egentligt være opmærksom på? Først og fremmest skal du vide, at du ikke bør være nervøs. Det er helt almindeligt, at man er lidt nervøs, men det skal nok gå – især hvis du forbereder dig grundigt.

Har du hund i forvejen? Lad dem møde hinanden på den rette måde

Hvis du allerede har en (eller flere) hunde i hjemmet, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Du ønsker naturligvis, at det nye familiemedlem kan blive gode venner med det gamle, og det kan du faktisk selv have en stor indvirkning på.

Deres første møde er essentielt for resten af forholdet mellem de to. Men hvordan skal det så foregå?

  1. De bør mødes på et neutralt sted første gang
  2. Herefter bør de mødes igen foran jeres hjem (Den gamle hundes territorium)
  3. Herefter kan du tage dit nye familiemedlem med helt ind i hjemmet

Hvis der går nogle ting galt ved step 1, step 2 eller step 3, bør I prøve igen, indtil det lykkes.

hundesaks

Skaf det rette udstyr

Inden hvalpen kommer, er det også nødvendigt, at du anskaffer dig noget udstyr. Du har brug for foder, godbidder, snor, halsbånd, hundetegn, hundekurv, halsbånd og legetøj. Hvis du har styr på disse ting, kan du klare langt de fleste ting.

Hvis du skal have en hvalp, kan du også med fordel gemme nogle gamle aviser eller lignende, da det kan tage noget tid for det lille kræ at blive renlig.

Sådan forbereder du dig selv

Det kan som sagt godt være lidt angstprovokerende at få ansvaret for en lille hund, men det skal nok gå. Nybagte forældre har det på samme måde, men det skal nok komme til at fungere. Du kan forberede dig selv en del, inden hunden kommer.

Hvis du laver dit forarbejde, vil det føles langt mindre angstprovokerende, og du vil føle, at du har et større overblik. Derfor kan du med stor fordel se nogle videoer, læse bøger eller blogs for at få den nødvendige viden om livet med en lille hvalp i hjemmet.

Når du har styr på hundeudstyret og den rette viden, mangler du blot én ting.

Glæd dig

Du må ikke glemme at glæde til dig, at hunden kommer. Og du må ikke glemme at glæde dig over hunden. Mange kan være så nervøse, at de helt glemmer alle de gode ting, som en hund kan bidrage med til hjemmet.

Dette lille dyr vil altid give dig et smil på læben, få dig til at grine og vente på dig, når du kommer hjem. Derfor er hunden menneskets bedste ven – og du bør altid glæde dig til at få en ny ven.