Foråret er på vej. Når frost, sne og kulde forsvinder, er det tid til at gå udenfor og nyde solens stråler. Solen og udendørs aktiviteter giver ny energi og bedre humør.

Gør haven klar med den nye køkkenhave, læg fliserne om eller rens dem for alger, find havemøblerne frem og gør drivhuset rent. Hvis man skal i gang udendørs, så sørg endelig for at det hele er vasket rent.

Når tingene kommer rent frem, får man også mere lyst til at bruge dem.

De lyse timer giver flere muligheder

Om efteråret og vinteren kan det være svært at nå det hele. Der er ikke mange lyse timer udenfor, derfor når man heller ikke alt det man gerne vil. Foråret og sommeren er oplagte muligheder for at lave haven om, lægge nye fliser i indkørslen, få alt træværket malet og få vasket bilen lidt oftere.

Den gode samvittighed kan udnyttes lidt til det sjove

Har man fået lavet alle de ting, man gerne vil, så er det på tide at dyrke de udendørs aktiviteter. Der findes flere måder at holde sig aktiv på. Find cyklen eller rulleskøjterne frem og tag på en god lang tur med hele familien. Løb en tur i skoven, gå en tur i den nærliggende park eller tag på havnen og få en is.

Hvis man slet ikke er til den slags, kan man med stor fordel hygge sig hjemme i haven. Hvis børnene har en trampolin, kan du sagtens hoppe lidt med dem. På denne måde opnår I fælles udendørs aktiviteter, og I får hygget jer og brugt noget energi.

Find også gerne havespillene frem: Kongespillet, badminton, stangtennis eller hvad I kan lide. Sommeren bør bruges på udendørs aktiviteter for hele familien.

havespil

Hyggekroge i haven

Hvis man trænger til en pause fra hverdagens strabadser, kan man med stor fordel lave forskellige hyggekroge. De små hyggelige havehuse giver mulighed for hyggelige stunder for sig selv. Man kan også indrette et hyggehjørne, hvor der blandt andet er havehængekøje, havesofa og lænestole.

Hvis alt dette er i haven, få I som familie også bedre mulighed for afslapning – også om aftenen. Tag gerne nogle gode bøger eller lydbøger med i havens hyggekrog, så du rigtigt kan slappe af og nyde det.

Hyggestunder med venner og familie

Anret gerne en bålplads i haven. På denne måde har I pludselig mulighed for at have bålfest med jeres venner og familie. Der er flere måltider, man kan lave over bål, så frem med snobrødsdejen og pindene og kom i gang.

Er man til andet end snobrød, kan man med stor fordel lave:

  • Pandekager og/eller vafler
  • Popcorn
  • Kog vandet til kaffen

Dog kan også laves rigtigt mad som steaks og kartofler over bål. Brug fantastisen når du holder bålfest og styrk fællesskabet omkring dig og din familie. Bålhygge giver en hyggelig og anderledes stemning end indendørsstemning giver.