Allianceringen er et helt særligt smykke. Nogle kalder den er kærlighedssmykke, og det er efterhånden blevet en tradition, at manden giver sin hustru en alliancering i morgengave.

En alliancering er ofte kun med en enkel sten, når den gives væk. På resten af ringen er der så plads til at tilføje sten, i takt med at nye livsbegivenheder kommer til og danner fælles minder hos det nybagte brudepar.

En alliancering er et minde for livet

En alliancering er, som mange tror, hverken en forlovelsesring eller en vielsesring. Allianceringen markerer eller viser, at to mennesker, som elsker hinanden, har indgået en alliance. Ganske enkelt. Ofte er det manden, der giver sin elskede en alliancering i morgengave. Typisk er ringen lavet i guld, hvidguld eller et andet ædelmetal, og gives efter brylluppet med en enkel sten for at markere vielsen.

I takt med at parret får nye livsbegivenheder, de kan føje til deres fælles historie, kommer der nye sten til. Det mest almindelige er at få en ny sten for hvert barn. De traditionelle allianceringe er meget ens i deres udsende, men flere og flere guldsmede designer smukke nyfortolkninger af allianceringen.

minder ing

En markering af mærkedage

Selv om allianceringen traditionelt er blevet givet fra mand til hustru i morgengave, er der ingen regler for, hvornår man må give en alliancering. Giv for eksempel din kæreste en alliancering, som et tegn på jeres fælles kærlighed. Selv om der er mange traditioner omkring ringen, så bestemmer I selv, hvor mange sten den skal have, og hvornår der skal sættes nye sten i.

En fingerregel er dog, at allianceringen maksimalt må have tre sten fra start af. Dette er vigtigt, hvis der skal kunne sættes flere i. Samtidig er livsbegivenheder på ringen ikke begrænset til at markere antallet af børn. I bestemmer helt selv, hvilke mærkedage der skal markeres. Har I ingen børn, kan I for eksempel markere den dag, I flyttede sammen, eller da I fik hund. I kan også vælge at markere jeres første kys, jeres kobberbryllup eller sølvbryllup. Måske kan I  sætte en sten i, for den gang én af jer overvandt en svær sygdom?

Et meget individuelt smykke

En alliancering er altså i virkeligheden et meget individuelt smykke. Det ses også i ringens materialer. For selvom smykkedesignerne hele tiden udvikler nye typer af allianceringe, så har man ofte selv indflydelse på materialerne.

Vælg for eksempel mellem guld, sølv, hvidguld eller rosaguld. Mulighederne er endnu større, når det kommer til valget af sten. Vælg for eksempel kunststen, rubiner, diamanter, smaragder og mange flere sten i forskellige former og prisklasser. Mulighederne med en alliancering er mange – det er blot fantasien, der sætter grænsen.