Ligesom at noget bestemt tøj kan være på mode i perioder, ligesådan kan legetøj. Engang var Barbiedukker det helt nye, så kom slimen, og så kom Fidget spinnere. Og nu er det Fidget toys, der styrer. Fidget toys er et verdensfænomen på det sociale medie TikTok.

Hvad er TikTok?

TikTok er et socialt medie ligesom Instagram og Facebook. På TikTok kan man poste små korte videoer på højst 3 minutter. På TikTok er Fidget toys blevet verdenskendt. Mange poster videoer med, hvad man kan bruge Fidget toys til, og hvordan at man bruger det. I dag kan man købe Fidget toys mange steder. Både i butikker og på internettet.

Fidget toys er legetøj

Fidget toys er legetøj, der er lavet til fx børn, der er rastløse. Børn, som har brug for at sidde med noget i hænderne imens, at der er undervisning. Mange børn sidder måske og tegner imens, at der er undervisning, eller de sidder og trykker på en kuglepen. Men med Fidget toys kan man få brugt ens hænder, imens at man bliver undervist. Det kan være fx en Fidget spinner, som man kan sidde med i hænderne og dreje rundt imens. Nu er Fidget toys blevet populært at have derhjemme og ikke kun, når man er rastløs.

Fidget toys

En af de mest populære Fidget toys

En af de mest populære Fidget Toys er Pop It. Det er er et legetøj ud af plastik. Det minder meget om bobleplast, hvor det handler om at få det til at sige plop. Her kan man bare blive ved med at trykke igen og igen. For mange giver det en tilfredsstillelse ved at høre det sige plop. Når man skal se, om en Pop It er god, så kigger mange børn på, om den har en god plop lyd. Hvis den har det, så er det en god Pop It. Man kan få Pop It i alverdens former og farver. Man kan fx få det som ottekant og i regnbuens farver. Der handler det på TikTok om at have så mange som muligt. Og gerne i forskellige former og farver. Man kan også bruge den som et spil. Fx, at man får en halvdel hver, og så handler det om, hvem der trykker den sidste i. Den, der trykker den sidste i har tabt. Man må kun tage højst en række af gangen. Det er fx et godt spil til en lang biltur. Så kan man spille det spil med ens søskende imens, at man sidder i bilen.

En anden populær Fidget toys

En anden populær Fidget toys er Boblepanel. Det minder meget om Pop It. Man kan trykke på det, og vende det om og trykke det ud igen. Man kan også få Boblepanel som en nøglering. Den er nem at have med sig. Hvis man er urolig i timerne, så kan man tage den frem og sidde og trykke på den i timen uden, at man forstyrrer de andre. Man kan også have den med på bilturen, hvor man kan sidde og trykke på den.