Uanset om du gerne vil skabe et bedre overblik på jobbet eller derhjemme, kan en opslagstavle hjælpe dig. Du kan nemlig fylde tavlen med alle dine ideer, planer og noter. På den måde slipper du selv at skulle bære rundt på dem i hovedet. Det gør det langt nemmere for dig at organisere både dit arbejds- og privatliv.

Opslagstavler kommer desuden i flere forskellige slags materialer og designs. Derfor kan du uden tvivl også finde én, der passer til enten dit kontor eller hjem. Du kan se det store udvalg af opslagstavler her: https://whiteboardshoppen.dk/opslagstavle.

Få et visuelt overblik med en opslagstavle

Den største fordel ved en opslagstavle er, at du kan skabe et visuelt overblik, når du anvender den. Derfor er denne slags tavle også uundværlig for dig, der har en tendens til at tænke meget visuelt.

Selvom tavlerne kommer i flere forskellige typer, er der altid tale om en tavle, du kan anvende som fysisk værktøj. Her kan du ophænge dine noter, papirlapper, billeder, udklip og meget mere. På den måde kan du anvende tavlen til at samle dine tanker. Du kan ganske enkelt se dem lige foran dig.

Vælg blandt forskellige slags materialer

Der findes et hav af tavler på markedet. Derfor har du også rig mulighed for at finde netop den tavle, der passer bedst til dig. Langt hen ad vejen er det nemlig en smagssag, hvilken opslagstavle der er den bedste.

Ofte vælger folk en tavle af enten kork, filt eller stof. Kork er det mere traditionelle valg inden for opslagstavler, og den vil uden tvivl pynte både derhjemme og på kontoret.

En tavle af filt er også et æstetisk godt valg. Derudover er denne slags tavle også meget praktisk at anvende.

Hvis du gerne vil have en tavle i en bestemt farve, kan det være en god idé at anvende stof som materiale. Her får du nemlig mulighed for at vælge blandt flere skønne farver.

Det rette design til dig

Tavler bliver anvendt til flere forskellige formål. Lige fra teenageværelset til lederlokalet. Derfor kommer tavlerne naturligvis også i forskellige designs. Hvilket design du bør vælge, afhænger af formålet med tavlen. Ligesådan afhænger det naturligvis også af størrelsen på det rum, hvor tavlen skal hænge. Endelig afhænger det også af dine personlige præferencer.

Sådan får du det bedste ud af din opslagstavle

En tavle kan være et vidunderligt redskab til at skabe overblik – hvis den bliver anvendt rigtigt. Hvis du blot hænger tilfældige sedler og noter på tavlen, kan den ofte blot være med til at forværre rodet.

Derfor er det altid en god idé at have en blok liggende tæt på tavlen. På den måde kan du hurtigt notere dine planer og ideer – og hænge dem på tavlen.

Du bør stræbe efter kun at skrive korte noter. Hvis noterne bliver for lange, bliver tavlen ofte uoverskuelig.

Du bør også løbende tage noterne ned. Når du ikke længere skal huske på notens budskab, bør den ikke være på tavlen længere. Derfor er det også vigtigt, at du løbende rydder op på tavlen. På den måde kommer der kun til at hænge noter, som du rent faktisk skal bruge.