Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette seng til dit barn? Bare rolig, der er hjælp at hente. En god seng og god søvn er lige så vigtigt for børn, som det er for voksne, hvis ikke mere vigtigt. Derfor kan det være helt vitalt, at du finder den bedste børneseng for dit barn.

Søvn er vigtigt for alle

Søvn er noget, som vi alle sammen har brug for. Uden mad og drikke duer helten ikke, men helten duer altså heller ikke uden søvn. Når vi sover, er vores hjerne nemlig stadig vågen, og den er i fuld gang med at sortere i al den information, som vi har indsamlet i løbet af dagen. Alt hvad vi har læst, tænkt og set i løbet af dagen skal forbindes med eksisterende information, så vi kan bruge det, vi har lært. Uden søvn kan hjernen ikke sortere i oplysningerne, så den vil have svært ved at indsamle nye informationer. Det er især vigtigt for børn, som skal lære utrolig meget i deres hverdag. Derfor er det også vigtigt med en god børneseng, så de får mest mulig god søvn.

børneseng

En god børneseng

Hvad gør en børneseng god? Stort set de samme ting, som gør en seng til voksne god. Sengen skal støtte barnet, så de ikke oplever muskelsmerter, og den skal samtidig være komfortabel. Spørg dit barn, hvad for en slags børneseng de synes, er rar at sove i. Nogle mennesker kan godt lide rigtig bløde senge, man kan synke ned i, og andre foretrækker mere hårde madrasser, der er meget stabile. Det er vidt forskelligt fra person til person, så du skal finde ud af, hvad der er bedst for lige præcis dit barn.

Sikker søvn

En stor forskel imellem voksnes og børns søvn er, at børnenes søvn kan blive meget mere påvirket af frygt. Selvfølgelig kan voksne med angst også have disse slags problemer, men det er langt fra alle. Det er derimod noget, som stort set alle børn vil opleve. Det kan for eksempel være den klassiske frygt for et monster under sengen. Det burde kunne undgås hvis I vælger en børneseng med opbevaring under sengen. Hvis barnet ved, at skufferne under sengen er fyldt med bamser og legetøj, vil frygten for et monster derunder være meget mindre.

Sjov og personlig

Du kender måske også godt situationen, hvor dit barn ikke har lyst til at gå i seng. Det kan nok aldrig undgås helt, men det kan hjælpe, hvis de synes, deres seng er sej. Det kan være, at dit barn er vild med prinsesser. Hvis sengen er lavet og dekoreret, så den passer til en prinsesse, vil barnet nok hellere tilbringe tid i sengen.

Den bedste børneseng

Det er ikke altid simpelt at finde en god børneseng, men når først I har fundet den, vil den være fantastisk at have. Søvn er en utrolig vigtig del af menneskers basisbehov, så I er nødt til at sørge for, at barnet sover godt. Dit barn skal lære meget hver dag, og de lærer bedst, når de har sovet godt.