Når du skal holde din næste fest kan det være oplagt at leje et festtelt hvis du har en stor familie og ønsker at holde festen hjemme.  

Der er masser af muligheder for at få flotte og store festtelte til alle begivenheder, og du behøver på ingen måde at gå på kompromis med hverken udseende eller dine gæsters komfort.  

En hurtig søgning på festtelte leje giver dig temmelig mange resultater at vælge imellem, da forholdsvis mange firmaer tilbyder festtelte leje til både private og erhverv 

Få opsat et certificeret telt 

Festtelte leje er som sagt en ganske udmærket ide hvis du ønsker at holde din næste fest derhjemme, eller hvis du skal afholde et større arrangement et andet sted. Dog blev det pr. 1 januar 2015 et lovkrav, at alle telte med plads til over 150 personer eller de såkaldte forsamlingstelte på over 50 m2 skal være certificeret,  det vil sige at den der opstiller teltet har ansvaret for at dette er i orden og tilladelse hertil. Dette skal du selvfølgelig kun tænke over hvis du skal holde en meget stor fest eller ønsker rigtig meget plads til færre gæster, men du kan roligt overlade dette til en professionel udlejer, dog skal du selvfølgelig stadig kontrollere at teltet overholder de krav der er i certificeringen.  

Hvis du vælger at bruge et festtelt der ikke er certificeret skal du selv indhente en byggetilladelse inden dette stilles op.  

Er du i tvivl kan du altid spørge din kommune vedr. reglerne for opstilling af telte. 

Generel sikkerhed 

Uanset hvor du foretager festtelte leje, bør du altid sikre dig at dine gæster er sikret i tilfælde af uheld. Ved større telte er der nogle generelle retningslinjer der skal overholdes, men ved mindre telte er der ofte ikke nogen. Her kan det dog alligevel altid være en god ide at sørge for nødudgange, brandslukkere, afstand til andre bygninger osv. Du kan altid spørge om råd og vejledning der hvor du foretager festtelte leje. 

Det er som sagt altid ejeren af teltet der har ansvaret for at det er stillet korrekt op, men det er brugerens ansvar at sikre at teltet kun bruges i overensstemmelse med reglerne. 

Find det rette telt 

Når alle de kedelige regler er på plads, så gælder det bare om at finde det rette telt til din fest. Her er der flere ting at tage hensyn til, skal det blot være så praktisk og billigt som muligt, eller ønsker du et telt der også ser flot ud. Skal der være plads til dansegulv, bar eller andet, og skal der være vinduer i, og skal det være med en eller flere udgange. 

Der er nemlig rigtig mange muligheder for at få lige netop det telt du drømmer om. Det er ikke sikkert du kender alle mulighederne inden du henvender dig. Derfor kan det være en god ide at spørge ind til udbyderen af  festtelte leje og høre hvilke muligheder der er, da de har masser af erfaring og ved hvad der egner sig bedst til forskellige behov.