I år nærmer børnenes skoleferie sig endnu engang, hvorfor det nærmest ikke kan betragtes som en nyhed. Alligevel er det som om, det kommer bag på mange forældre, for hvordan holder man børnene beskæftiget gennem ferien? 

Det er der selvfølgelig mange forskellige svar på, alt efter hvem du og dine børn er, samt hvilke interesser de har. En sikker vinder hver gang er dog kreative aktiviteter. Der er nok en trang til at udfolde os kreativt inden i os alle, men hos børn er den særligt stor. Derfor vil de elske at bruge noget af ferien på at udfolde sig kreativt sammen med deres søskende og forældre.  

Lad børnene male med oliemaling 

Hvordan det så skal foregå er et helt andet spørgsmål. Klassikeren er selvfølgelig at farvelægge kopitegninger, men hvis du gerne vil tage det skridtet videre, kan du også lade dem male med oliemaling.  

Først og fremmest vil dine børn sikkert føle sig milevidt mere sofistikerede med et oliemaling sæt  fremfor farveblyanter. Derudover giver det også særligt de lidt ældre børn muligheden for at blive udfordret kreativt. Så snart man har lært at tegne inden for stregerne, er det nemlig som om, man har mestret kunsten at farvelægge kopitegninger. Sådan er det dog på ingen måde at male med oliemaling. 

Man kan selvfølgelig godt bare male lige så simpelt som man tegner, men med god oliemaling er der også mulighed for at male i lag, at bruge forskellige teknikker og opnå vilde effekter. Hvis du ønsker at bevare dine børns kreative instinkter, mens de bliver ældre, er en ferie med kreative planer for hele familien altså det oplagt svar. 

Køb den rette oliemaling 

Inden du bare går ud og køber det første oliemaling sæt, du kan finde, er det dog værd at vide, at du finder det i mange forskellige kvaliteter og prislejer. Der er trods alt også mange professionelle kunstnere, der bruger oliemaling og køber det fra de samme butikker.  

Særligt hvis hverken du eller dine børn har erfaring, er det dog nok ikke den slags oliemaling, du bør købe. På den anden side kan for billig oliemaling også hurtigt lede til dårlige eller skuffende materialer. Find derfor gerne en udmærket men billig type, der passer til de lærreder, du køber. Det vil uden tvivl interessere børnene og holde dem kreativt beskæftiget i lang tid. 

Mange muligheder for kreative aktiviteter 

Farvelægning og maling er dog ikke de eneste kreative aktiviteter, du kan beskæftige børnene med i løbet af ferien. Måske er de for eksempel mere interesserede i kreativ udfoldelse, når resultatet er noget spiseligt. I så fald kan du med fordel tage dem med i køkkenet en dag for at lave noget lidt mere specielt. Det er aldrig en dårlig ide at lære børn, hvordan man laver mad.  

På samme måde er det heller aldrig dårligt for børn at færdes udenfor, og der kan man også sagtens udfolde sig kreativt, hvad end det er i form af en hule eller et hul i jorden. Der findes kreativ udfoldelse til alle slags børn.