Det kan for rigtigt mange være svært at få det mest mulige ud af den plads, de har i hjemmet – især hvis de bor i et mindre hus eller en lejelighed, hvor pladsen er trang, og man ofte skal tænke ud af boksen for at optimere sin opbevaring mest muligt. Vil du have tips og tricks til, hvordan du optimerer din opbevaring i hjemmet? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge.

Opsæt valnød hylder

En af de smarteste ting du kan gøre, hvis du ønsker at optimere din plads og opbevaring i hjemmet, er at opsætte hylder. Du kan finde valnød hylder i mange forskellige former, farver og størrelser, så her er det bare med at vælge lige netop de hylder, der passer bedst ind i din indretning. Vælg eksempelvis den fine valnød hylde. Denne har et flot og rustikt udseende, der passer ind i langt de fleste hjem! Den fine valnød hylde kommer i mange forskellige størrelser, så alt du skal gøre er at måle din bolig op og finde den rigtige størrelse.

Invester i smarte bedrollers

En anden ting du kan gøre for at optimere din opbevaring og plads i hjemmet er, at investere i smarte bedrollers. Disse bedrollers er perfekt for dig, der ønsker at spare plads i soveværelset. I disse bedrollers kan du eksempelvis opbevare tøj, sko, tasker og mange andre praktiske ting. Bedrollernes er yderst lette at skjule, da de kommer i mange forskellige, neutrale farver og størrelser. Du kan blandt andet finde billige bedrollers i IKEA og Jysk. Det er bare med at være kreativ og finde på nye, smarte løsninger med sine bedrollers! Du vil garanteret blive overrasket over, hvor mange forskellige funktioner de har.

Find på smarte skabsløsninger

Kræver du ekstra meget plads til dit hjem, som ikke blot kan løses med hylder, skuffer eller bedrollers, så kan du vælge at finde på smarte skabsløsninger – eksempelvis til dit soveværelse, bryggers eller noget helt tredje. Har du specielle mål til din bolig, kan du vælge selv at designe din skabsløsning. Du kan blandt andet designe en smart skabsløsning hos IKEA. Her kan du selv vælge, hvilke moduler, din skabsløsning skal bestå af, og herefter kan en faglig konsulent hjælpe dig med at udvælge og finpudse alt det praktiske – såsom eksempelvis farver, mål og materialer.

Udnyt pladsen til fulde

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du forsøger at udnytte alt den plads, dit hjem i forvejen indeholder, til absolut fulde. Her gælder det om at være kreativt og tænke i løsninger fremfor problemer. Har du eksempelvis et smalt køkken, hvor køkkenskabe ikke er den smarteste og mest funktionelle løsning, kan det være en god ide at opsætte køkkenophæng, hvor du hænger gryder, pander og andet madlavningsgrej. Er du i tvivl om, hvordan du kan udnytte den eksisterende plads i dit hjem til fulde, kan du altid kontakte en professionel fagmand, der kan hjælpe dig gennem hele processen.