Til sommer bliver det igen sæson for havefester, grillmad og meget andet. Om sommeren bruger man af naturlige årsager sin have og terrasse langt oftere end årets andre årstider. Af den årsag bør man også gøre sig selv den tjeneste at pleje sin have og terrasse, sådan den står helt skarp og klar til sommerens mange gæster. Nedenfor kan du læse om hvordan du gør din have og terrasse klar, og hvilke steder du bør starte med at fokusere.

Rene fliser er et rent sind

Rensning af fliser giver flotte fliser og belægning. Hvis der dannes mug og ukrudt inde imellem dine fliser, så kan din terrasse hurtigt se uvedligeholdt, gammel og slidt ud. Det er ikke særlig indbydende, men heldigvis er der en nem og hurtig måde at komme det til livs på.

En fliserens går hurtigt og du får tilmed en række andre fordele ud af det:

  • Du får først og fremmest en flot terrasse
  • Du får mere tid til andre gøremål angående dit udeareal
  • Det er billigere at få en fliserens end at få lagt nye fliser
  • Du kan forlænge dine flisers levetid

På renoverflade.dk kan du finde mere information, hvis du vil have din terrasse til at skinne til sommer.

rensning af fliser

Har du styr på havemøblerne?

En anden vigtig ting at have styr på inden du inviterer dine venner og familie til sommerfest, det er at have pæne og vedligeholdte havemøbler. Hvis dine havemøbler har stået et fugtigt sted over vinteren, så kan det sagtens være at de har påtaget sig permanente skader eller blot fået brug en grundig rensning.

Om ikke andet, så er det utrolig vigtigt at ens havemøbler giver det rigtige indtryk. Hvis du har planer om at have gæster på besøg, så forventes det at dine havemøbler er rene og pæne at sidde på.

Husk at gør dit forarbejde inden du planter nye blomster

En flot have understøttes altid af dens blomsterbede og køkkenhave. De mange farverige blomster tiltrækker tilmed dyr og insekter, som gør ens have mere livlig. Inden du planter dine blomster, så er det dog vigtigt at gøre dig forarbejde.

Inden du begynder at plante dine nye blomster og bede, så er det vigtigt at få luet ud. Får du ikke luet ud i de gamle rødder fra forrige planter, ukrudt m.m. så risikere du at dine nye planter ikke blomster som de bør og at ukrudtet spreder sig så meget, at dine bede bliver domineret af ukrudtet. Det kan anbefales at du sætter en weekend af til at lue i hæk og bede, og i samme ombæring, så kan man eventuelt klippe hækken, hvilket også er dejligt at få af vejen.

Sådan plejer du din have bedst

Når sommeren virkelig er på sit højeste i juli og august måned, så er det en god idé at vande din have og blomster hver dag. Det er selvfølgelig ikke jordens undergang, hvis der lige går 2-3 dage uden vand, men det er meget forskelligt hvordan blomsterarterne reagerer.
Det kan eksempelvis være lettere at ”redde” nogen arter, hvor andre nærmest langsomt dør efter en lille smule tørke.