Om du har styr på teknikken og el i dit hjem, eller ej, er denne artikel god til dig. Lys på de mørke dage og meget andet elmæssigt er super vigtigt. Det er det fordi at det er via el, at man får køle til køleskab og fryser. Det er via el, vi har lys til at se, hvad vi læser. Det er via el, at vi får vasket vores tøj. 

El er midtpunktet for mange flere ting, end vi først lige regner med. Det er vigtigt at have styr på el i huset, så man ikke lige pludselig står uden køleskab og fryser med strøm, uden lys til at læse, uden evnen til at vaske og tørre tøj.

El tavler – udgangspunktet for el i dit hjem

En el tavle er udgangspunktet for el og strøm i det hele taget for dit hjem. El-tavlen er en primær faktor i elinstallationen. Det er her dine sikringer sidder. Det er her hele din strømforsyning kommer fra. Det vil sige lys, køl, frys, Wi-Fi og andet el du har.  

Har du lige købt et hus, der faktisk er en ældre bolig? I den situation vil en udskiftning af den el-tavle der er der nu være en god ide. Hvis ikke du gør det fordi det er en gammel el-tavle, er det generelt en god forsikring at have. Her får du også mere nyt i det hus, du lige er flyttet ind i samt en velfungerende el-tavle.

Installation af el-tavle

Hvis du har besluttet dig for at få din el-tavle fornyet/udskiftet, skal du nu til at have den nye el-tavle installeret. Det kan være et større arbejde. Der er trods alt forholdsvist meget teknik i det. Af den grund kan det i de fleste tilfælde være en god ide at få en ud og gøre det for dig. En der er uddannet indenfor det eller som minimum har erfaring inden for emnet. Dette vil sikre dig den bedste kvalitet samt bedste brug af din nye el-tavle.

Du kan oveni i dette for det meste få en såkaldt skræddersyet el-tavle, hvis du får hjælp til processen. Det vil sige at personalet vil kigge på dine krav, behov og ønsker samt dine nuværende installationer, så du får den el-tavle der passer absolut bedst til din bolig. 

Renovering af hjem i forbindelse med ny el-tavle

Mange har for nylig valgt at renovere bolig. Det er simpelthen af ren kedsomhed eller andet. Hvis man har gjort dette, vil nogle have opdaget at de får brug for mere strøm til huset. I denne situation skal der en ny el-tavle til, der kan trække det. Det kan også være vil du skal have en el bil eller hybridbil, at du får brug for større strømkapacitet til dit hus.

Når du køber en ny el-tavle er dine nuværende forhold og fremtidige forhold vigtige for personalet at vide, så de kan tilpasse el-tavlen helt præcist til de behov, du har nu og de behov du potentielt kunne få i fremtiden.