En Hammam, eller et tyrkisk bad, er et dampbad, som ofte ledsages af massage og lækre sæber. Med til badet følger også de helt særlige hammam håndklæder.  

Et hammam håndklæde er et tyndt, vævet bomuldshåndklæde. Håndklæderne kendes også som pestemals eller tyrkiske håndklæder. De er ofte vævede i smukke mønstre og flotte farver, og de vil klæde ethvert badeværelse.  

Hammamhåndklæder kan købes i boligindretningsbutikker og online specialbutikker. Prøv at kigge ind på www.bohobeach.shop. Her kan du lade dig inspirere af deres mange smukke håndklæder, og du vil helt sikkert også kunne finde ét, der vil passe ind på lige præcis dit badeværelse.  

I bad som en romersk kejser 

Hammamens historie går helt tilbage til det gamle Grækenland. Oldtidens grækere byggede offentlige bade, hvor byens mænd kunne komme og lade sig synke ned i et badekar.  

Romerne var ret inspireret af grækerne, og de udvidede i deres storhedstid konceptet med offentlige bade ret betragteligt.  

Romerne byggede nemlig hele badeanlæg, hvor man ikke blot blev skuret ren, men hvor man også kom for at få massage og for at mødes med andre. De romerske badeanstalter blev kaldt termer og bestod af et ret avanceret varmesystem.  

På den måde gik badet fra at være en almindelig dagligdags nødvendighed til noget, der skulle give øget velvære og sundhed.  

Senere er traditionen med badeanstalter rykket til Mellemøsten og Tyrkiet. Her blev det at dele stillestående vand i et stort karbad anset for urent, og i stedet gik man over til rindende vand og dampbade.  

Tyrkiet er bølgende blomstermarker, mageløse strande og det uendelige azurblå hav. Og det er spændende byer med storslåede bygninger og smukke mosaikker. Med til det tyrkiske dampbad hammam hører derfor også en egen æstetik og de særlige hammamhåndklæder.  

Håndklæderne er både smukke og dekorative og med sådan et om livet, vil du helt sikkert føle dig forkælet som en romersk kejser.  

Smukke og funktionelle håndklæder 

På bohobeach.shop finder du flotte håndvævede Hammamhåndklæder.  Et Hammamhåndklæde er superpraktisk, fordi det fylder mindre end de tunge flotte håndklæder, vi så ofte bruger. Men selvom håndklæderne er tyndere, er sugeevnen helt i top. 

De tynde bomuldshåndklæder tørrer også meget hurtigere end håndklæder i frotte og er derfor ideelle til strandturen. De fylder ikke ret meget i strandtasken eller rygsækken og er derfor gode at have med, når du er på farten. 

Hammamhåndklæder fylder heller ikke meget i skabene hjemme på badeværelset. Og hvem kan ikke altid bruge mere skabsplads? Eneste problem er, at man slet ikke har lyst til at gemme de dekorative håndklæder væk i skab.  

Så hvis du ikke allerede har prøvet et hammamhåndklæde, er her en klar opfordring til at gøre det. 

Håndklæderne er meget praktiske og superfunktionelle. Den særlige vævning gør desuden håndklæderne meget bløde og lækre at bruge. Og så er de smukke og vil pynte i ethvert hjem. 

Med et hammamhåndklæde på badeværelset lukker du den eksklusive hammamstemning ind i dit eget hjem og omdanner dit badeværelse til en oase af velvære.