I en verden af leg og fantasi blev der skabt noget helt unikt, nemlig de sjove dyr fra Fablewood. Ideen startede i 2016, hvor skaberne bag, de tre fædre Rasmus, Kristian og Simon, kom på at kreere legetøj af træ der med magneter kunne sammensættes på kryds og tværs. Formålet var, at det skulle være simpelt, nemt og uden nogen hindring for børn at kunne lave de skøreste sammensætninger – eller bare holde sig til de oprindelige varianter. For Fablewood dyr kan bruges lige præcis som du ønsker.

Gennem de næste to år blev ideerne skabt, rettet til, testet af og så forfra. Denne lange, iterative proces hvor skabernes egne børn stod for at teste, blev startskuddet til at de i starten af 2018 kunne lancere deres første Kickstarter-kampagne. Kickstarter er en platform, hvor iværksættere kan slå deres idé op, for at helt almindelige personer så kan støtte og hjælpe dem med at skabe den nødvendige kapital.

Slip kreativiteten løs med Fablewood

Den første runde af trædyr fra Fablewood bestod af en gorilla, en papegøje og en krokodille. Tre eksotiske dyr, vi sjældent ser her i Danmark – med mindre vi besøger en zoologisk have. Siden da er kollektionen vokset og vokset, og er nu oppe på hele 20 dyr; her kan du nu finde ænder, elefanter, bjørne og pingviner. Flere af dyrene kommer også i forskellige størrelser, så der både er unger og forældre.

Alle dyrene kan sættes sammen på kryds og tværs, og jo flere dele du har, jo flere muligheder er der for at skabe dit helt eget fantasivæsen. Et vigtigt element bag Fablewood dyrene er, at der ikke er nogen af magneterne der frastøder hinanden. I løbet af de første tests blev det hurtigt klart, at når barnet forsøgte at sætte to dele sammen som frastødte hinanden, så opstod der frustration. Dette var ikke intentionen, så derfor kan alle de magnetiske dele sidde sammen med hinanden.

Fra legetøj til brugskunst

Fablewood dyr er dog ikke blot til at lege med. De simple figurer er produceret i de bedste naturmaterialer for optimal kvalitet og flot finish. Skaberne bag lægger da heller ikke skjul på, at de er blevet inspireret af brands som LEGO og Kay Bojesen, hvor det minimalistiske design passer perfekt ind den skandinaviske stil. Intentionen er nemlig, at de mange dyr ikke blot skal gøre sig til på gulvet i børneværelset. De kan også stilles frem i hjemmet, som et flot twist. Ligesom den velkendte abe af træ normalt har været kendt for at pryde de danske hjem landet over. Gennem de senere år er der kommet flere og flere bud på hvordan en legesyg sjæl kan bringe et strejf af fantasi og kreativitet ind i sin indretning, til trods for at have nået en alder der vil få de fleste til at tænke, at personen er voksen. Fablewood dyr er for børn og barnlige sjæle i alle aldre.

Fablewood dyr er til alle aldre, om du vil lege med de mange dyr eller ønsker at udstille dem. Der bliver konstant produceret nye dyr til samlingen, så du kan udvide gården derhjemme eller rækken på hylden med dit nye yndlingsdyr.