Gardiner er måske ikke lige det første du tænker på, når du skal indrette dit hjem. Det er måske mere en af de ting, man kommer i tanke om til allersidst. Eller man opdager, at man godt kunne bruge nogle gardiner, fordi solen skinner lige ind på fjernsynet, eller man bor tæt på naboerne og gerne vil have lidt privatliv. Hvad end grunden er, så er det en god idé at få professionel hjælp til at opmåle og montere dine gardiner, så det endelige resultat bliver godt.  

Du kan f.eks. gå i en butik, eller du kan få besøg af Gardinbussen, som kommer ud i dit hjem med farve- og stofprøver, måler vinduerne op og monterer de færdiglavede gardiner. 

Hvilke gardiner skal du så vælge? 

Når du så har besluttet dig for, at du skal have nye gardiner, så kommer det store spørgsmål: hvad for nogle gardiner skal det være? Der findes alverdens forskellige slags gardiner, og der findes helt sikkert nogle, der falder lige i din smag.  

Det er dog en stor beslutning at vælge gardiner, for du skal trods alt kigge på dem hver eneste dag. Derfor gælder det om at vælge nogle, som du ikke bliver træt af med det samme, og som også passer ind i stilen i dit hjem. Hvis du står i en butik og skal vælge stof og farve til dine gardiner, kan det være svært at vide, om det passer ind derhjemme. Her kan det være en god idé at bruge Gardinbussen, som hjælper dig med alt fra valg af farve og stof til opmåling og montering.   

Gardiner skåner dine ting fra sollys 

Gardiner har flere funktioner. Som sagt kan de give dig privatliv, hvis naboerne ligger tæt på, men de har også en anden vigtig funktion. Gardiner er med til at lukke solen ude og beskytte dine ting fra sollys.  

Sollys kan være skønt og livgivende, men de fleste ting tåler ikke solen særlig godt. Solen har nemlig en afblegende effekt, og dine ting kan hurtigt blive grimme at se på. Derfor kan det være en god idé at investere i nogle gode gardiner, som du kan rulle ned i de perioder, hvor solen står lige ind. Her kan Gardinbussen hjælpe dig med at finde lige de gardiner, som opfylder dine behov.  

Måske du har brug for mørklægningsgardiner? 

Der er ingen tvivl om, at solen er gavnlig for vores helbred og sundhed. Om sommeren kan solen dog også være et problem her under de nordlige himmelstrøg, hvor solen går sent ned og står tidligt op. Det betyder, at der ikke er mørkt i al den tid, hvor de fleste af os sover. Det gør, at vi ikke sover så dybt, og vi vågner oftere, hvilket foringer den overordnede søvnkvalitet.  

Hvis man er særligt følsom overfor lys, kan det derfor godt betale sig at investere i mørklægningsgardiner til soveværelset. På den måde bliver lyset effektivt lukket ude, og du får en bedre nats søvn. Hos Gardinbussen kan du netop finde mørklægningsgardiner, og du kan få grundig vejledning i, hvad for en type der imødekommer lige netop dine behov.