Der er mange forældre, der må stifte bekendtskab med stofbleer. Den er et absolut uundværligt værktøj, som mange forældre må slæbe med, hvorhen det skal være. Stofbleer har en fast plads i pusletasken. Stofbleer bruges til rigtig mange ting. Forældre bruger den primært til de store mængder af gylp, som et lille barn kan brække op. Men der er altså også andre anvendelser. Den kan bruges som legetøj. Den kan bruges som et underlag under barnet. Stofbleer kan finde deres anvendelse på alle mulige tænkelige og utænkelige måder. De er simpelthen en nødvendighed at eje, og der er ikke særlig mange forældre, der undgår at stifte bekendtskab med dem. Det kan måske være noget, som du bør gå ud at købe.

stofbleer

Stofbleer er den perfekte barselsgave

Tøj har mange forældre i forvejen rigeligt af i form af arvet tøj. Noget, de til gengæld altid vil mangle, det er stofbleer. Det kan derfor være en ide at købe en stor mængde stofbleer, som du kan give i gave til de nybagte forældre. Efter de år hvor barnet er lille, så kan stofbleer bruges som ret effektive rengøringsklude. Den måde stofbleer er vævet på, gør dem særdeles velegnet til hurtigt at opsuge væde. De er faktisk også ret gode som håndklæder. Stofbleer kan fås i alle mulige flotte farver, så det gør det nemmere at finde en glæde ved dem. Smukke ting gør os glade, og det er ikke dumt at sørge for at omgive sig med flotte mønstre og farver. Der er også nogle mødre, der selv farver stofbleer med for eksempel icedye. Det er dog ikke altid en god ide, da den hjemmelavede farve kan indeholde noget skidt kemi, som helst ikke skal i nærheden af en lille baby.

Hvad blev stofbleen oprindeligt brugt til?

Det siger sig selv. De blev selvfølgelig brugt som bleer. Den helt tynde mængde stof blev foldet som en trekant og viklet om den lille numse. Efter brug blev de kogevasket, og de tynde stykker stof tørrede hurtigt. I dag er det dog blevet en hel industri at lave nogle lidt mere fyldige stofbleer, der minder lidt om engangsbleer med velcro eller knaplukning. Både for pengepungen, miljøet og den helt sarte babyhud. Derudover så er det nemmere at pottetræne med stofbleer, da det tydeligere kan mærkes af barnet, om det har tisset. I en snæver håndevending kan du med fordel bruge de almindelige stofbleer til ble på barnet. Det er bare vigtigt med lanoliserede uldbukser eller vandafvisende fleece udover. Der er nogle lidt større stykker stof, som minder mere om de helt gammeldags stofbleer, som kan være meget anvendelige som ble til barnet. De har netop fordelen af at tørre hurtigt, så der ikke behøves at være alt for mange ekstra bleer. Den eneste ulempe er, at de kan være rigtig svære at få bundet ordentligt. Men der er rigtig mange gode tutorials på nettet, og de er tilmed helt gratis. Det er vigtigt at overveje forskellen i bindingen alt efter en drenge eller pigenumse, da størstedelen af tis falder lidt forskelligt.